Zotte zomerse comedy ga kijken.

Robbert, een rijke jongmens van adeldom doet zichzelf voor als chauffeur wanneer hij bij toevalligheid een discussie hoort tussen de lekkere, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vrienden beweren dat ze iemand van stand iedere keer zouden identificeren en zich dan ook nooit in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert besluit het spelletje door te spelen en vraagt een van zijn schoolvrienden die niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur regelen dat Robbert haar zal leren autorijden en zij hem Engels zal leren spreken vormt zich een game van liefde, kinnesinne en bedrog in een warme landerige ambiance.

De zomer van 1923.

Kit brengt haar zomervakantie door op de Veluwe op het landgoed van haar oom,tante en haar nichtje Lenie. Lenie heeft haar vriendin Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Als de vier meiden gaan picknicken is Lenie degene die de wagen bestuurt.

Leren autorijden is wat Kit heel graag wil leren tijdens haar vakantie, doch haar oom voelt daar niks voor. Kit is tamelijk wild en uitbundig; niet zo voorzichtig als Lenie zijn dochter. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij heeft gehoord dat het landhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella is hoogst onder de indruk van zijn oud adellijke komaf. Gedurende de picknick beweert zij dat afstamming en standing zich nooit verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij iemands afstamming identificeren.

Mia en Lenie zien nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volkomen met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit allemaal grote kul. Echter Kit is in een baldadige bui en babbelt uitgelaten mee om de boel nog een beetje op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze geenszins zou kunnen omgaan met iemand beneden haar klasse.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat moment verschijnt er een jongeman in een kaki motorpak met een pilotenbril vanachter een bosje en vraagt naar een autogarage in de omgeving. Vuile handen en een nog vuilere zakdoek. De jongeman stelt zich voor als de bestuurder van Jonker Padt van Heijendaal.

Bij het vertrekken beweert Ella dat zij allang zag dat hij zeer geen gentleman was, waarop Kit fel terugketst dat zij het nou juist een erg mooie jongmens vond met een leuk gezicht en aardige ogen .

De meisjes weten echter niet dat de bestuurder eigenlijk Jonkheer Padt van Heijendaal zelve is. Hij kreeg pech met zijn bolide en heeft het gehele gesprek van de wichten over origine kunnen horen. Dat was voor hem een reden deze schapen eens een lesje te leren.

Na terug gekeerd te zijn op Sonnewende vertelt hij het hele verhaal aan zijn kornuiten. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de onaantrekkelijke kornuit met veel langdradige en saaie vertellingen.

Als de tieners tenslotte formeel kennismaken met de mannen van Sonnewende, zijn zij in de veronderstelling dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn wagenbestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan volkomen op in de stijve Gerrit Jan, die nog pilotenbril zonder sterkte nimmer zoveel interesse van het vrouwelijk soort heeft gehad. Voornamelijk Ella slooft zich geweldig voor hem uit. Alleen Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog autorijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan leren. Gerrit Jan moet bekennen dat hij niet kan rijden, hij heeft immers een chauffeur. Nou, dan kan die het mij ook leren, meent Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit autorijles van de wagenbestuurder met het mooie gezicht en de lieve ogen. Ze zetten allebei hun splinternieuwe pilotenbril op en Kit en de bestuurder raken erg op elkander gesteld gedurende hun ritjes door de Veluwe. Robbert is in het bijzonder erg tevreden met het feit dat hij tenslotte een meisje leert kennen zonder dat zij van zijn afstamming op de hoogte is.

Hoe langer hij met het bedrog doorgaat hoe vervelender de gevolgen zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich niettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn nieuwe rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Zotte zomerse comedy ga kijken.”

Leave a Reply

Gravatar